Две години затвор за ямболлия, нахапал свой съсед и полицейски служител

Ямбол, 03.06.2020 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Красимир Т., нахапал свой съсед и полицейски служител. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че е причинил две телесни повреди на Костадин М. (след удар с лопатка за смет по лицето и ухапване в областта на дясната ушна мида), телесна повреда на Костадин К. (след удари с юмрук и лопатка за смет в главата), като деянията са извършени по хулигански подбуди. Красимир Т. е причинил и телесна повреда на полицейски служител (след като го отхапал предмишницата му). Престъпленията са осъществени на 02.05.2019 г. в град Ямбол. Те са квалифицирани по чл.131 от НК.

По време на разследването е установено, че Красимир Т. се е скарал със своите съседи Костадин М. и Костадин М. Двамата пострадали правили ремонт на пейките пред блока, тогава към тях се приближил подсъдимият, който започнал да ги обижда. Нахвърлил се върху тях и им причинил телесните повреди. Пострадалите се обадили на телефон 112, след което на място пристигнали служители на ОД на МВР – Ямбол, които отвели подсъдимия в районното управление. Там той се държал провокативно, което наложило да му бъдат сложени белезници. В този момент извъртял главата си и отхапал предмишницата на един от служителите, като разкъсал униформата му и от раната започнало да тече кръв.

Наказанието е общо за трите деяния и ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

About the Author :

Leave a reply