Две години затвор за мъж, пребил майката на трите му деца

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол (и след постигнато споразумение в съдебно заседание) е наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Костадин М. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че причинил две средни телесни повредени на жена, с която имат три общи деца. Престъпното деяние е извършено на 01.01.2019 г. в град Ямбол. То е квалифицирано по чл.129, ал.2, вр. с ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че телесните увреждания са причинени от удари по тялото и главата на пострадалата, нанесени от Костадин М. с ръце и метална тръба. Жената е получила фрактура на черепа и фрактури на четири ребра. Установено е също така, че побоят е нанесен в дома на пострадалата, където се е намирало и дете, което по-късно е сигнализирало на телефон 112 за случилото се. Костадин М. е осъществил деянието, след като е влязъл в апартамента, носейки със себе си метална палка. След побоя е напуснал жилището. Причина на нанесените удари са конфликт и неизяснени отношения между Костадин М. и пострадалата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

About the Author :

Leave a reply