Две бързи производства и два акта за нарушения на пътя

Ямбол, 26.03.2021 г.

Две бързи производства и два акта за нарушения на пътя са съставили пътните полицаи в региона.

В РУ – Ямбол е образувано бързо производство срещу 46-годишен, седнал зад волана след употреба на алкохол. На 25 март, около 12:20 часа  на ул. „Ямболен“  в областния град  е извършена проверка на товарен автомобил „Мерцедес-Спринтер“, управляван от 46-годишен мъж.  При тестването на водача за употреба на алкохол техническото средство отчело стойност над  1,2 промила.

Служители от РУ – Стралджа установиха мъж, управляващ нерегистриран мотопед след употреба алкохол. На 26 март, около 02:20 часа е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела. В хода на проверката е констатирано, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а водачът – 55-годишен местен жител не притежава валидно свидетелство за управление на МПС и управлява под въздействие на алкохол, с концентрация 0.83 промила, констатирано с техническо средство. Съставени са два акта за установяване на административно нарушение.

Бързо производство за управление на МПС след употреба на наркотици е образувано в РУ – Ямбол. На 25 март, около 23:50 часа  в гр. Ямбол, на ул. „Цар Асен “ е спрян за проверка  лек автомобил „Опел Омега”, управляван от 35-годишен жител на близко населено място При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, техническото средство е реагирало положително за амфетамин. Работата по случая продължава.

About the Author :

Leave a reply