Дванадесетокласничка от ПМГ „Ат. Радев“ спечели награда в Ученическа научна сесия

Златина Желева от 12 „Г“ клас на ПМГ „Атанас Радев“ – Ямбол спечели трета награда  на седмата Ученическа научна сесия на Ученическия институт на БАН.

Проектът й “Невидимата епидемия-В12?” беше класиран сред най-добрите в тематична секция „Биология: Биомедицина и биоразнообразие“. Нейн ръководител е Даниела Паликова, учител по биология. Тя е представена като един от най-активните ръководители. За нея организаторите на Ученическата научна сесия  пишат: „Ръководените от нея ученици печелят награди не само в страната, но и в чужбина. Нейната посветеност на професията и науката увлича младите умове и им помага да израстат в избраната от тях област на науката“.

Ученическата научна сесия  се проведе изцяло онлайн от 10-и до12-ти ноември 2020 година. Общо 190 ученици, научни ръководители, консултанти и членове на журита взеха участие в сесията. Бяха представени 68 проекта/разработки. Авторите им са ученици от 5-и до 12-ти клас. Проектите са разпределени и представени в 6 тематични секции: Математика, Информатика и информационни технологии, Биология: Биомедицина и биоразнообразие, Интердисциплинарни проекти, Хуманитарни и обществени науки и Изобразително изкуство.

Общо 58 ученици бяха отличени от журитата на отделните секции. При класирането се е вземало предвид не само съдържанието на разработката и мнението на рецензента, но и представянето на резултатите по време на сесията, както и отговорите на въпросите по време на дискусията след всяко представяне.

About the Author :

Leave a reply