Двама ямболлии водачи на листи на „БСП – лява България”

IMG_6304Двама ямболлии са сред водачите на листи на новата лява коалиция „БСП – лява България” за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври.  За водач на Ямболски избирателен район е одобрен Атанас Мерджанов, а Петър Кънев ще води листата на Бургаски избирателен район и е единственият представител на гражданската квота.

Атанас Мерджанов е бил депутат от Ямбол в четири парламента, но в последния постигна най-високо ниво в партийната йерархия. В момента е избран за говорител на партията, а след като Сергей Станишев стана евродепутат, оглави парламентарната група и „изнесе на гърба си” последните преговори и политически консултации преди избора на Михаил Миков за лидер на БСП. Родом е от Елхово, по образование е социолог.

Петър Кънев е бил депутат в два парламента – в 40-то Народно събрание беше народен представител от Ямбол, а в последното – от Велико Търново. В края на този парламент той беше заместник-председател на парламентарната група на БСП.  Петър Кънев е председател на Съюза на печатарите в България, първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, член на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, заради депутатството му е със замразено членство в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, където беше заместник-председател. Той е роден в тунджанското село Миладиновци, но е живял в Ямбол.

About the Author :