Двама училищни директори пратени вече в пенсия

ГеноДългогодишният директор на Гимназията по строителство и геодезия „Кольо Фичето” Мария Гинева е единият от директорите, които преминават в пенсия, след като преди време Министерството на образованието взе решение навършилите нужната възраст да освободят постовете си. От месец  декември Гинева, която бе преди години и шеф на Регионалния просветен инспекторат, е с предизвестие за прекратяване на договора, но разпореждането на началството й е да остане на линия, докато се обявят резултатите от конкурса за директор.

Приключва с  директорската си работа в Професионалната гимназия в Елхово и Христо Петев, също поради навършване на възраст за пенсиониране. Петев бе дълго време директор на СПТУ по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара” в село Бояново, община Елхово. Той е и общински съветник в приграничната община, откъдето е и родом.

Въпреки че също са ”в режим на пенсия”, Гено Стайков, директор на СОУ „Св.Климент Охридски”-Ямбол, както и Петя Иванова, шеф на Общински детски комплекс в града ни, продължават работата си, те щели да изкарат до края учебната година.

About the Author :