Двама пожарникари са с коронавирус, заразените в мебелната фирма станаха 31

Ямбол, 26.08.2020 г.

Двама пожарникари от Ямбол са с коронавирус, заразените в мебелната фирма станаха 31, научи „Делник“ от д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол.

Първият от пожарникарите – мъж на 45 г., е настанен в болница с пневмония и с положителна проба от 21 август. Изследвана е цялата смяна от 9 човека, която е била контактна с него, от тях само един е дал положителна проба за коронавирус.

Нови шест положителни проби са свързани с мебелната фирма от Кукорево, с което заразените около нея станаха 31. Положителни проби са дали и двама от семейството на зам.-управителя на фирмата, който също е сред заразените. Отделно още една жена на 22 г. и трима работници са с положителни проби.

С положителна проба е и 70-годишен мъж от Ямбол, който е в по-тежко състояние и е настанен за лечение в ямболската болница.

Общо 8 са новорегистрираните случаи на Ковид 19, с тях дагностицираните в региона станаха 318. В ямболската болница са настанени за лечение 4-ма, 55 са оставени на домашно лечение, излекуваните от заразата са 237, починалите остават 22. Под карантина са поставени 115 души.

About the Author :

Leave a reply