Двама от Ямбол попаднаха в разширения национален отбор по баскетбол

Pavlin Ivanov Pavel MarinovДвама баскетболисти от ямболската школа попаднаха в списъка на старши треньора на националния мъжки тим Любомир Минчев за двубоите срещу Чехия и Финландия.

Сред избраниците на селекционера на този етап е лекото крило на румънския клуб „Стяуа” Павел Маринов и атакуващият гард на „Левски Лукойл” Павлин Иванов. Маринов е със статут на капитан на националния мъжки тим, заедно с Чавдар Костов, като прави силни игри в румънското първенство, а и един от най-талантливите ни състезатели.

Павлин Иванов отново е повикан от наставника на трикольорите, той не е много стабилен в състава на „Левски Лукойл”, но Любо Минчев познава качествата и характера на Павлин още от юношеските му години, когато бе основен баскетболист на България при кадетите, а след това и при юношите.

На 23 февруари България е домакин на лидера в нашата група Чехия, като двубоят ще се играе в Ботевград. Два дни по-късно, на 25 февруари, националният ни отбор мъже излиза в Хелзинки срещу Финландия.

Разширеният състав, включващ 24 имена, ще трябва да се свие за двубоите до класическите 12, по-късно през този месец Любомир Минчев ще определи кои остават за мачовете на истината.

About the Author :