Двама от Ямбол играха при загубата на баскетбол от Финландия

ПавелИ двамата тръгнали от Ямбол към националния мъжки отбор баскетболисти – Павел Маринов и Павлин Иванов, играха в неделя, 25 февруари, в световната квалификация срещу Финландия. За съжаление, и в Хелзинки съперникът се представи по-добре и постигна втора победа срещу българите, този път с 75:70.

Капитанът на България Павел Маринов бе стартов играч и бе на паркета в продължение на 25 минути. За това време лекото крило , имащо два бронзови медала с „Ямбол” в шампионата, вкара 8 точки, овладя 2 борби и даде 5 асистенции, като записа коефициент на полезно действие от 12 пункта.

Гардът Павлин Иванов влезе от пейката, изигра 14 минути, като записа 2 точки, 3 борби и 1 асистенция. Проблем и за двамата от Ямбол, както и за другите ни национали, бе стрелбата от далечна дистанция. Нашите хвърлиха от тройката 36 пъти, а вкараха едва 10 опита, което е 27,78 процента. Домакините от Финландия бяха далеч по-точни в този показател, като нанизаха 14 от 35 стрелби или 40 процента.

Въпреки че този път Александър Везенков игра и вкара гросмайсторските 28 точки, като хвана и 10 борби, България напусна победена, като отстъпи на финландския състав и при борбите.

Във временното класиране в групата България е на последно място, след отборите на Финландия, Чехия и Исландия.

About the Author :