Двама от “Тунджа” в националния тим

драгоеввАлександър Драгоев и Стилиян Иванов получиха повиквателни за националния отбор за кадети и скоро започват подготвителен лагер. Във възрастта до 16 г. избраният наскоро за старши треньор Дечо Коешинов, добър познайник на ямболските фенове, събира на първия лагер в Ботевград 26 състезатели.
Така стартира подготовката на националния тим за европейското първенство в дивизия „В”, което ще се проведе в Струмица, Македония.
Играчите на „Тунджа” Ал. Драгоев и Стилиян Иванов ще трябва да натиснат обаче яко, ако искат да останат в сметките.
Драгоев изигра изключително силно мачовете на държавното първенство при кадетите, като постигна най-високия коефициент на полезно действие и стана борец № 1. Александър миналия месец навърши 16 г., висок е 192 сантиметра и е почти сигурно, че в държавния тим няма да е център, а крило, тъй като има две момчета, високи над 2 метра, и един състезател точно 200 сантиметра. А и в „Тунджа” Драгоев играе по неволя на позиция 5, понеже няма по-висок баскетболист от него.
Стилиян е гард-крило, той обаче се представи слабо на държавния шампионат и трябва да коригира играта си, ако иска да излезе на европървенството.

About the Author :