Двама от баскетболния „Ямбол” в топ 5

Венци ПетковЦентралният нападател на „Ямбол” Николай Върбанов и плеймейкърът Венцислав Петков са в топ 5 на баскетболистите във втория кръг от първенството на Лигата. Завърналият се в зала „Диана” Върбанов, който бе с огромен принос за бронозовите медали в шампионата преди няколко сезона, направи дабъл-дабъл миналата събота срещу „Спартак”- 24 точки и 10 борби.

Това му постижение го постави на второ място в класацията за най-полезен състезател.

Любопитно е, че номер 1 в нея  Милован Савич е баскетболист именно на надиграния от „Ямбол” тим на Плевен. Сърбинът, за когото това е втори сезон в българското първенство, не бе стартов играч в отбора на треньора Дяковски, но това явно бе тактически ход на наставника и малко по-късно Савич влезе трайно на полето, за да запише внушителен дабъл-дабъл – 18 точки и 16 борби и коефициент на полезно действие 30.

Дали той надигра бившия национал Върбанов или тежкият център на „Ямбол” бе по-силен е трудно да се прецени. По-скоро и двамата имаха много добри изяви, като в този мач 210-сантиметровият Николай Върбанов срещна достойна съпротива.

 Третото място в тази класация заслужи гардът на „Спартак”Александър Груев със своите 25 точки, 7 асистенции и 3 борби в двубоя в зала „Диана”. Тези показатели му донесоха и коефициент от 25.

Последните двама баскетболисти в топ 5 на кръга са с еднакъв коефициент от 24. Новият плеймекър на ямболския тим Венцислав Петков вкара 27 точки (6 тройки) и подаде 4 асистенции, а Дани Гибсън от „Лукойл Академик” наниза 25 точки (5 тройки) и добави 6 асистенции, 4 отнети топки и 3 борби.

Баскетболист на „Ямбол” е в челото и на реализаторите в този втори кръг от първенството на Лигата. Това отново е гардът на жълто-сините Венцислав Петков, нанизал 27 точки.  Над всички по резултатност обаче бе крилото на „Левски” Павел Иванов с гросмайсторските  37 точки. След Венци Петков, трети по вкарани точки, е опонентът му в мача в зала „Диана” опитният Александър Груев, постигнал 25 точки.

 

About the Author :