Двама лекари, учител и общински служители са сред новозаразените, активните случаи вече са 1125

Ямбол, 24.11.2020 г.

Двама лекари – от РЗИ и специалист от доболничната помощ са сред новозаразените, сред новите случаи на коронавирус има учител във Веселиново, дете от футболен отбор, служителка в община Ямбол и община Стралджа, непрекъснато излизат случаи в големи фирми като „Язаки“ и „Палфингер“ и на много други места.

Днес в РЗИ лабораторията вече е започнала въвеждането на реалните данни за новозаразени от вчера, защото заради проблем в системата официално обявените положителни случаи за вчера бяха само 7, което е нереално, след като само за ден РЗИ има над 100 проби и направления за PCR-тест.

Днес към 15,30 часа в РЗИ вече са регистрирани 1951 случая (б. р. с 83 повече от данните на Единния информационен портал). Активните случаи вече са 1125, от тях 1041 са а домашно лечение, 84 са хоспитализирани. Излекувани от заразата са 761 души.

За изминалото денонощие са регистрирани четири нови жертви на Ковид 19, някои от които бяха известни още вчера, но не бяха „влезли“ в регистрите. В ямболската болница са починали мъж на 73 г. от Ямбол без придружаващи заболявания, мъж на 63 г. от Тенево, мъж на 73 г. от Кабиле и жена на 86 г. от Дома в Болярско – за три от случаите „Делник“ писа още вчера. С тях починалите от началото на пандемията досега вече са 65.

Под карантина са 1267 души.

Положителните проби от PCR-тестове са само „върхът на айсберга“ на заразата, защото масово хора със симптоми не се тестват, за да не бъдат поставени под карантина, кой за да може да разкарва кучето си, кой за да „не пълни статистиката“, кой с други мотиви, но това води до невъзможност да бъдат ограничени носещите зараза. И ако те самите нямат достатъчно отговорност да си останат по домовете и техните контактни от първа линия да не разнасят потенциална зараза, целият опит да се овладее лавината на коронавируса се обезсмисля.

About the Author :

1 Comment to “Двама лекари, учител и общински служители са сред новозаразените, активните случаи вече са 1125”
  • veteran
    November 25, 2020 - Reply

    Лавината трябва да премине! Тя не може да бъде спряна. А в планината се предизвикват минилавини, за да няма големи такива. Имунизацията, при качествена ваксина ще е минилавината,която ще предпази от голямото зло.

Leave a reply