Двама лекари от Центъра за спешна медицинска помощ са с положителни проби, има заразени и няколко учители

Ямбол, 19.11.2020 г.

Двама лекари от Центъра за Спешна медицинска помощ са с положителни проби, екипи от филиала в Стралджа ще помогнат на ямболските си колеги да покриват дежурствата, научи “Делник”. Сред новозаразените има и няколко учители. Под карантина ще бъде поставена паралелка в начален курс от елховското училище “Св. Св. Кирил и Методий”, паралелка във Веселиново. Нова групичка ще бъде поставена под карантина и в ямболска детска градина. Има нов заразен служител на Регионалното управление по образование, гранични полицаи. Почти няма администрация или служба, в която да няма засегнати, има заразени и в големите фирми “Язаки” “Белла” и ХЕС. Служител на РЗИ, който беше контактен и под карантина вече е с положителна проба. Над 90 % от пробите на РЗИ се оказват положителни, но те реално са на пациенти със симптоми.

Още двама души от Ямболска област  са починали с коронавирус – 55 -годишна жена от с. Чарда е починала в сливенската болница “Иван Селемински”. Тя е постъпила там на 17 ноември, а е починала днес. Мъж на 84 г.,  положителен с коронавирус, който е имал инсулт и сърдечно заболяване, е бил изписан от ямболската болница на 11 ноември и е починал вчера, но се води с коронавирус, защото не е минал 14-дневният срок, за да се смята излекуван от заразата.

За изминалото денонощие Единният информационен регистър отчете за Ямболска област 77 положителни проби и 1544 случая.

Към 15,30 часа днес в регистъра на РЗИ случите вече бяха 1570. От тях 80 са хоспитализирани, 814 са на домашно лечение, излекувани от заразата са 624, починалите са 52. Под карантина са 1175 души.

About the Author :

Leave a reply