Двама в „Ямбол” извън игра поради травми

чавдаровРосен Иванов и Мартин Чавдаров пропуснаха последните тренировки на „Ямбол” преди мача в петък срещу „Берое”. Лекото крило Росен Иванов всъщност е извън сметките от по-дълго време, тъй като отново го мъчат болки от дискова  херния, докато Чавдаров е с травма от последните дни. На практика има и трети баскетболист, който треньорът Иван Чолаков няма да може да използва срещу носителя на Купата на 29 декември, това е центърът Николай Върбанов, но за него се знае, че му трябват поне два месеца, докато почне тренировки след операцията на коляното.

Настроението в лагера на нашия клуб е приповдигнато след убедителната победа миналата събота в Плевен над „Спартак”с разлика от 13 точки. В тази среща Брайкъс Перин подобри рекорда в „Ямбол” за асистенции, след като даде 12 завършващи подавания. По 11 бяха постигнали през годините Павел Нойков, Уилям Уокър и Милиян Боцка.

Брайкъс Перин дойде в зала „Диана” това лято , той е на 29 години, роден е в Милоуки. Негов брат е играл в Националната баскетболна лига. Срещу „Спартак” Пирин бе втори по полезност за „Ямбол”, а и сред всички баскетболисти в 11-ия кръг от първенството, постигайки коефициент 32.

About the Author :