Двама американци идват в отбора на Ямбол

Shakil Kalhun-Двама американски баскетболисти привлече отборът на Ямбол. Едното ново попълнение е 26-годишният атакуващ гард Шакил Калхун. В представянето му е посочено, че той се правя с успех и на позицията плеймейкър. Висок е 193 см и идва от университета Тенеси Тех. Два сезона е играл и за университета на Южна Аламаба. В последният си сезон на колежанско ниво за Тенеси Тех Шакил Калхун бележи по 10.8 точки с 38.3 % успеваемост от тройката. Стрелбата му от линията е 80.3 %. Добавя към статистиката си по 2.9 борби и 1.9 асистенции за 24.4 минути на мач. В отбора на Ямбол той ще играе с номер 0.

stivian-allenВторият американец, с който Ямбол подписа, е 24-годишният Стейвиън Алън. Той е висок 201 см, играе тежко и леко крило. Идва от Норфолк Стейт Унивърсити. В последният си сезон на колежанско ниво има статистически показатели от 3.5 точки и 2.7 борби за средно по 10.4 минути. За отбора на Ямбол ще играе с номер 3.

През лятото и двамата американци в тима на Ямбол са участвали в мачове от професионален турнир в Китай, организиран от китайската професионална лига (СБА лигата).

Отборът ни бе подсилен и от няколко надеждни български баскетболисти. Дарин Иванов се завърна в Ямбол. В края на август бе привлечен комбо гардът Георги Сираков – роден във Велико Търново, на 27 г., почти цялата му досегашна кариера преминава в Италия, където заминава едва 14-годишен. Почти по същото време към тима ни се присъедини и Румен Василев, шампион с Балкан в НБЛ, на 22 години. При мъжете в НБЛ има 4 сезона. За Лукойл Академик и Балкан участва в 29 мача в редовния сезон, 7 в плейофите и 3 за Купа „България“. Макар и с толкова малко мачове, той е трикратен шампион на България – два пъти с  Лукойл Академик и веднъж с Балкан.

Юбилейният 75-ти сезон за Ямбол в мъжкия баскетбол започва на 5 октомври с гостуване в Пловдив на Академик Бултекс 99. Първият ни домакински мач ще е във втория кръг на 12 октомври срещу Берое.

About the Author :

Leave a reply