Двамата ученици, опитали да ограбят и да убият таксиметровия шофьор, предварително си разпределили ролите

DSC09968Двамата ученици, опитали да ограбят и убият таксиметровия шофьор, предварително си разпределили ролите, заяви в съдебната зала при гледане на мярката за неотклонение, наблюдаващият прокурор Димитринка Георгиева. 14-годишният костадин Стоянов разказал всичко на разследващите полицаи, а 18-годишният Симеон Димитров не дал никакви обяснения. Раненият таксиметров шофьор също е разпитан, когато е дошъл в съзнание.

Симеон Димитров и Костадин Стоянов тренирали бокс и живеели в съседни стаи в общежитието. Оказва се, че оръжията били съхранявани в стаята на Симеон.

DSC09974Решението да извършат грабежа било внимателно планирано. На 11 декември те пили кафе, върнали се в общежитието да вземат оръжията и резервни дрехи за преобличане и с такси стигнали до края на Дражево, където повикали друго такси, за да го ограбят. Ролите им били разпределени. Симеон трябвало да накара шофьора, който ще дойде, да отвори багажника, заради сака и да го нападне. В него били газовият пистолет и ножа. Костадин бил скрит в храстите с въздушната пушка в ръце. Според прокуратурата те трябвало да стрелят едновременно и дори било планирано къде в тялото да бъдат насочени изстрелите.

DSC09986Според защитата на Костадин по време на боричкането между Симеон и шофьора той твърди, че е стрелял във въздуха, но сачми от въздушната пушка са попаднали в белия дроб на шофьора и дори все още не са извадени. Самият шофьор не го е видял, защото той е бил скрит в храстите, и при показанията си не е споменал за втори участник.

Симеон Димитров дойде в съдебната зала куцукайки, защото той се е саморъгал с ножа, беше бос, обут в джапанки, ръцете му бяха целите обинтовани, но сякаш прояви хладнокръвие и не даде вид да е шокиран и притеснен. Докато защитата на Костадин говореше за него, той не спря да си бърше сълзите и сякаш беше много объркан. Баба му разказа, че 14-годишното момче нямало баща, а майка му работела в Англия да му праща пари, защото тук не си намирала работа.

Костадин е само на 14 години и 5 месеца, а Симеон е навършил пълнолетие месец преди престъплението. Никой не може да си обясни защо тези момчета са извършили такова дръзко и тежко престъпление. От прокуратурата съобщиха още, че на този етап по делото не е представено заключение по извършената експертиза за употреба на наркотици.

 

 

About the Author :