Двадесето издание на кукления фестивал „Михаил Лъкатник“

kukliЮбилейното XX-то издание на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник“ ще се проведе в Ямбол от 24-ти (понеделник) до 28-ми април (петък). Ще бъдат представени 20 постановки от 17 театъра от страната и гости от Русия, Турция и Казахстан. Организатор и домакин на кукления фестивал е Ямболският държавен куклен театър „Георги Митев“, който тази година отбелязва и своята 60-годишнина. Събитието е с подкрепата на община Ямбол.

Началото на фестивала ще бъде поставено на 24 април с пъстро шествие. То ще тръгне в 16.30 часа от ул. „Раковски“ – до подлеза. Крайната му спирка е пред сградата на Кукления театър, където от 17 часа ще е официалното откриване на събитието. Час по-късно ще бъдат връчени наградите от литературния конкурс за драматургия и ще бъде представен сборникът с наградените пиеси „Приказна фиеста“.

В три от дните на фестивала – вторник, сряда и четвъртък, ще се играят по 11 спектакъла на ден. В програмата е включена и премиерата на документалния филм „Забравете това име“, посветен на проф. Юлия Огнянова. Очаква се в Ямбол да пристигнат Мая Новоселска и Теди Москов – нейни ученици от класа по режисура по куклен театър в НАТФИЗ.

Наградите за най-добър спектакъл ще бъдат връчени в петък, 28 април, от 18.30 часа в залата на Кукления театър.

About the Author :

Leave a reply