Да се изправим

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” най-сетне показаха зъби с победата си в Арена „Самоков”. При трима класни чуждестранни състезатели, при изключително опитни играчи като Станислав Говедаров и Стоян Петков, както и при наличието на един от националните центрове, Костадин Маршавелски, бе действително време отборът да се разбуди.

Злощастната загуба от „Берое” в зала „Диана” сякаш парализира състезателите на Юли Радионов, или пък те имаха нужда от тонус, дори и той да е драстичен. Е, биха ги няколко кръга поред като тъпани, и вероятно това е извикало и спортната злоба у момчетата, за да скочат срещу силния отбор на Самоков.

Сега трябва да се вземе задължителен домакински успех срещу „Спартак”/Плевен/, за да се затвори първото завъртане по приличен начин. А и се вижда, че нито „Левски”, нито „Балкан” , та дори и „Лукойл-Академик”, не са непобедими.

Но трябва да ги натиснеш. „Ямбол” е правил това в предни първенства. И треньорът Радионов трябва да натиска състава към непримиримост.

Стига сме гледали кой какъв бюджет има. Нека да излизаме с хъс, да се види от феновете, че момчетата са търсили победата до последно, а не мачовете да приключват далеч преди последната сирена…

Борислав Ненов

About the Author :