“Да се влюбиш в пеперуда” на ямболска сцена

¦Ф¦- TБ¦¦ ¦-¦¬TО¦-¦¬TИ ¦- ¦¬¦¦¦¬¦¦TАTГ¦+¦-2На 30-ти октомври от 19.00 ч. Драматичен театър – Търговище ще покаже на ямболска сцена най-новия си спектакъл с участието на Параскева Джукелова – “Да се влюбиш в пеперуда” от Леополд Герш.

Това е разказ за любовта и нейните повратности. Актуален за млади и възрастни. С остроумен диалог, на границата между тъжното и смешното, постановката разказва за любовта и страха от нея.

¦Ф¦- TБ¦¦ ¦-¦¬TО¦-¦¬TИ ¦- ¦¬¦¦¦¬¦¦TАTГ¦+¦-1„Ако обичаш може да бъдеш наранен от любимия човек, може душата ти да получи болезнена, незарастваща драскотина и цял живот да носиш болката. Не всеки може да устои на това.“ – казва режисьорът Александър Илинденов.

Някои избират свободата – да не обичат и да не позволяват да бъдат обичани. Така се бронират срещу болката от любовта. „Но заслужава ли си да живееш без да си усетил Любовта с нейните болки, радости, сълзи, надежда, безсънни нощи… и спиращата дъха целувка от любим човек?“ – пита режисьорът и споделя, че може би този спектакъл ще подскаже отговорите на зрителя.

¦Ф¦- TБ¦¦ ¦-¦¬TО¦-¦¬TИ ¦- ¦¬¦¦¦¬¦¦TАTГ¦+¦-Автор на сценичната версия е режисьорът Александър Илинденов, музикалното оформление е на Ивайло Брусовски. В актьорския екип са: Параскева Джукелова, Теменуга Первазова, Ивайло Брусовски и Симеон Велков.

About the Author :