Да пребъде независима България!

IMG_5045Уважаеми съграждани, скъпи жители на община Болярово,

Преди повече от столетие, през далечната 1908 година, изстрадалата ни родина получава окончателно своята независимост. Паметно събитие, което историята с гордост вписва! За да ни го припомня ежегодно на 22 септември- все така мащабно, извисено, с почит пред величието на онези трогателни народни копнежи, които стават накрая сбъдната реалност!

Развълнуваният княз Фердинанд прочита манифеста, с който България се обявява за независима държава. А после тържествено е коронясан за цар – от търновския митрополит в достолепната старинна църква „Свети четиридесет мъченици”.
Оттогава, та и досега отечеството ни е равноправно с другите държави върху картата на Европа и света. Добиването на национална самостойност и признание става гаранция за просперитет, укрепва самочувствието ни на обединен и силен народ.
Този ден се превърна в почитан национален празник, в равносметка на миналото и послание към бъдещето. Затова нека си пожелаем повече родолюбие, по-ярки мечти и много достойни дела! За да пребъде независима България!

Честит празник!

Христо Христов, кмет на община Болярово

About the Author :