Да помислим заедно за доброто на България!

IMGP6589Интересна предизборна среща събра хората от Болярово и други населени места на общината в залата на читалище „Възраждане – 1912 г.” с кандидата за вицепрезидент г-жа Илияна Йотова. На 24 октомври 2016 г. тя беше тяхна скъпа и очаквана гостенка. Затова изявленията бяха изслушани с интерес – както нейните, така и изказванията на другите придружаващи я лица.

На срещата присъстваха народните представители за област Ямбол Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов, полковник Попгеоргиев (бивш командир на офицерското поприще на кандидата за президент о.з. генерал-майор Румен Радев), Галя Станчева (от Висшия съвет на БСП), Митко Андонов (председател на Областния съвет на БСП – Ямбол). Водещият на срещата г-н Ангел Т. Ангелов, председател на Общинския съвет на БСП, представи гостите от Болярово – кметът на общината Христо Христов и председателят на Общински съвет – Болярово Атанас Дженкав.

IMGP6595В своето изявление г-н Христов запозна присъстващите с обществено-политическия портрет на г-жа Илияна Йотова, включващ многобройни изяви и личен принос към съдбата на отечеството – чрез длъжностите, които изпълнява и като евродепутат, а и преди това. Дейност, богата с дела и белязана от патриотични пориви.

С изказване се включи и депутатът А. Мерджанов, визирайки картината на предизборната обстановка в България сега, а и настоящето на българина (той живее все по-зле). Българските институции трябва да работят за хората, да отстояват техните интереси и национално самочувствие според г-н Мерджанов.

IMGP6602Той сподели, че познава отдавна личността И. Йотова като волеви човек, целеустремен, с отлична професионална и политическа подготовка. А екипът Р. Радев и Й. Йотова се впуска в тежки избори. Но ако проявим мъдрост и проницателност ние, избирателите, те несъмнено ще бъдат спечелени.

 

 

IMGP6608Оптимизъм прозвуча и в думите на госпожа Йотова. Тя изтъкна, че България е днес в един размирен свят. Затова й трябваше един честен патриот и доблестен офицер с геополитически светоглед – като о.з. генерал-майор Румен Радев. След това гостенката изтъкна по кои приоритети ще работи екипът им, важни за бъдещето на България: задължителен Консултативен съвет за сигурността; търсене на национално единение; коренна промяна в отношението към Русия; работа за преодоляване на демографската криза; грижа за младите хора; преодоляване на проблемите в образованието и т.н.

IMGP6613Интересни изказвания и благопожелания за изборна победа постъпиха от залата: на Марчо Добрев (кмет на село Мамарчево), Елена Анева (кмет на село Воден), Нина Терзиева (заместник-кмет на община Болярово). Те поставиха актуални проблеми, апелиращи към тяхното разрешаване (за мигрантската вълна, за овладяване на престъпността, разселването на бежанците, демографската криза в региона, политиката на България спрямо съседна Турция). Г-жа Йотова даде разяснения по темите и въпросите, постъпили от залата.

Накрая г-н Х. Христов благодари на гостенката (и рожденичка в този ден), като й поднесе кокетен подарък.

IMGP6628Като „чист човек” определя Румен Радев журналистката Елена Йончева. Човек, необременен с политическо минало – наистина е така. А нека не забравяме и неговите думи: че е нужен президент с воля и характер, който да върне вярата и достойнството на българите.

„За доброто на България” – това е мотото на тази обаятелна кандидат президентска двойка. Ако всеки от нас желае доброто на своето отечество – изтерзана България, нека помислим заедно за това! И да й помогнем, правейки верния избор, истинския.

IMGP6634

About the Author :

Leave a reply