Да пазим българското самосъзнание!

DSC04903Уважаеми жители на община „Тунджа“,

На Трети март за 137-ми път ще отбележим една от най-ваните дати в българския календар – денят на Освобождението на България от османско иго. Трети март е денят, сложил край на една величава борба, взела много скъпи жертви в името на една свята кауза – Свободата на Отечеството!

От този ден започва историята на нова, свободна България, прераждането на българския дух и народност. Нашата изстрадана свобода е завоювана в края на едно съдбовно историческо столетие, изпълнено с революционен героизъм и просветителски подем.

В този ден свеждаме глави и се прекланяме в знак на признателност пред подвига на хилядите герои, които положиха своите кости по пътя към победата, към всички загинали руски, финландски, румънски и други войни, които се сражаваха и загинаха за освобождението на нашата – българската земя.

Убеден съм, че Трети март е празник – Светиня в българската памет!

Нека не ни напуска родолюбивия дух и героизъм на предците ни!

Нека заедно пазим българското самосъзнание, устояло пред поробителя и заплатено с кръвта на всички, изстрадали свободата ни!

Нека да предадем на децата си завета да тачат и пазят свободата, да обичат отечеството си и да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и мирен свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Георги Георгиев, кмет на община “Тунджа”

About the Author :