Да мислим зелено!

kolonaКонцертът „Моята зелена идея” в Стралджа, организиран в изпълнение на проект по ТГС „За по-добър живот”, премина под лозунга „Да мислим зелено!”. „Ние избрахме да сме част от  екологичните решения  и ще се борим за един по-добър и зелен свят, за един по-добър живот!”, категорични бяха децата.

„Уникална среща!”, така определи екоконцерта Митко Андонов, кмет на общината. В своето слово  той подчерта, че проектът „За по-добър живот” създаде ново отношение към природата, обърна внимание върху възможностите, с които екопредметите могат да въздействат върху психиката ни и да агитират за обич, грижа и внимание към всичко онова, което ни заобикаля. „Аз съм изненадан и приятно развълнуван от това, което вие, млади приятели, сте сътворили в екоизложбата. Днес, след този концерт, съм дваж по-горд, че нашите ученици и децата от детските градини имат сърце за природата и ще бъдат нейните ревностни пазители”. Приветствие поднесе и гостът Гюрел Кош Демир, кмет на  Кавакли, РТурция.

По време на  концерта зрителите се наслаждаваха   на музикалната композиция на децата от ЦДГ”Здравец” „Хубава си, моя горо” по мотиви на хореографа, почетен гражданин на Стралджа, Тончо Тончев, ръкопляскаха на драматизацията по приказката „Сливи за смет” поднесена от децата на ЦДГ ”М .Рубенова”. „Земята – наш дом” беше композицията на учениците от ОУ- Войника, а танцът „Жаба жабурана” в изпълнение на учениците от ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” – Стралджа развесели всички. И учениците от Зимница бяха не по-малко оригинални. „Знаете ли, че…” като рубрика избраха те, за да поднесат полезни послания за опазване на природата. Истински фурор предизвикаха малките манекени от СОУ ”П. Яворов”, които представиха чудни тоалети от отпадъчни материали.

На финала на сцената излязоха мажоретките от СОУ ”П. Яворов”. Красиви и жизнерадостни те изпълниха с ведро настроение залата, за да прозвучи още веднъж призива: „Нека създадем един по-добър свят – за теб и за мен, за семействата и приятелите ни, за потомците, за всички! Свят в който има място и ресурси за всички! За един по-добър живот!”

About the Author :