Да градим България с мъдрост и отговорност!

???????????????????????????????Уважаеми съграждани и гости на община “Тунджа”,

„Величието на една държава не е в броя на поданиците й, нито в многобройните й сгради или пък в дългата й история. Величието на една държава е в нейната независимост и законност.” С тези мъдри слова Сливенският митрополит Негово Високопреосвещенство Иоаникий определи смисълът и изключително важното значение на Деня на независимостта на България преди години. С пълна сила те важат и в днешно време.

Това е Денят, на който през далечната 1908 година се увенчават с успех националните усилия за свободна и независима България.

Вярвам, че всеки един от нас е убеден, че независимостта е висша ценност – национална, политическа, държавна. Тя ни определя като нация и ни нарежда сред свободните европейски държави. Тя определя нашата идентичност и днес, през 21 век, е отличителна характеристика на съвременна България.

Независимостта, безспорно, е и гражданска ценност. Само общност от свободни граждани може да изрази и спечели национална кауза, само независимият човек може истински да гради и твори.

Това бяха и заветите на нашите деди.

Дълбок поклон пред паметта и делото на всички достойни българи, посветили живота си на най-висшата кауза – Свободата и Независимостта на Родината! Нека си вземем поука от уроците на историята и заедно с нашите наследници да градим България с мъдрост, отговорност и общи усилия.

Георги Георгиев,

кмет на община „Тунджа“

Честит празник!

About the Author :