Да бъдат премахнати таксите в детските ясли и градини в Ямбол! Възможно е! Най-после!

Marieta Sivkova 5Предложението на общинските съветници от БСП в община Ямбол за премахване на таксите в детските ясли и детските градини вече е публикувано на сайта на общината за обществено обсъждане.

След 4 месеца отлежаване на бюрото на Председателя на ОбС, на 25 юли той най- после го е изпратил на кмета с искане за публикуване.  Четири месеца, управляващите протакаха само и само да не дадат публичност на предложението. Какви ли не лъжи и обяснения измисляха в оправдание на нежеланието си да му дадат гласност.

И естествено, то и сега  не е сред водещите новини на сайта на общината, нито е изведено като актуална информация, която всеки да види и прочете.   Стои си в раздел Проекти за нормативни актове, и който го видял, видял.

От 25 юли тече 30 – дневен срок, в който всеки гражданин на Ямбол може да изрази мнението си пред администрацията по предложението за премахване на таксите в детските ясли и детските градини.   След изтичане на срока, то ще бъде разгледано на заседание на Общински съвет Ямбол.

Финансите на общината го позволяват! ВЪЗМОЖНО Е!!

http://yambol.bg/uploads/документи/os/obqvl-1.pdf

 Мариета Сивкова

общински съветник от БСП

About the Author :