Дарителският фонд на сем. Личеви помага на математици за състезание в Япония

DSC08535Дарителският фонд на сем. Личеви подпомага участието  на трима математици от ПМГ „Ат. Радев” в международно състезание в Япония.

Петокласничката Божидара Амуджиева и осмокласниците Гергана Александрова и Иван Иванов са получили покани да участват в международно състезание във Фукуока Япония, което ще се проведе от 15 до 17 юли. Те са сред 88-те поканени от различни възрасти от цялата страна, които са преминали успешно квалификацията за това състезание и получават правото да се явят на него.

DSC08538След като са разбрали за престижното класиране, семейство Личеви са решили да отделят средства от техния Дарителски фонд, за да подпомогнат участието на ямболските математици. На 14 май Екатерина Личева и Петър Личев  връчиха на учениците и на техните родители по 1000 лв., за да могат по-лесно да покрият разходите за пътуването до Япония.

DSC08541Средствата са събрани по време на юбилея на Стефан Личев, който отправи призив към своите гости да не му носят подаръци, а да дарят средства в Дарителски фонд за надарени ямболски деца.

Дано повече хора да подпомагат ямболските деца, защото талантът им трябва да бъде подкрепен и насърчен, мотивираха дарението си семейство Личеви.

DSC08549

About the Author :