Даниел тръгна с победа над аржентинец на Олимпиадата

zx450y250_2811094Състезателят на боксов клуб „Априлец”  /Бояджик/ Даниел Асенов постигна първа победа при първото си участие на Олимпийски игри, преодолявайки съпротивата на Фернандо Мартинес от Аржентина. В категория до 52 килограма европейският първенец от Самоков спечели първия рунд, но отстъпи във втория над доста агресивния представител на Аржентина. Така изходът от битката трябваше да се реши в третия рунд. В него Даниел се събра, пласира няколко чисти удара и взе победата с 2:1 съдийски гласа.

Това е историческа първа победа за боксьор от нашия регион, досега на Олимпийските игри бяха участвали Жельо Стефанов и Александър Радев, през 1980  година в Москва, но тогава и двамата отпаднаха още при първия си бой.

Даниел Асенов трябваше да положи много усилия, след като играта му не тръгна особено добре, а в този двубой и защитата му не бе на нужната висота. 19-годишният състезател от Кукорево, чийто треньор в „Априлец” е Димитър Мутафов обаче вкара нужните му удари и продължава в осминафиналите.

About the Author :