Даниел този път загуби от Али в Турция, има още шанс за Олимпиадата

638-397-daniel-asenovЕвропейският шампион за мъже Даниел Асенов от боксов клуб „Априлец”/Бояджик/ загуби полуфиналния бой от квалификационния турнир за Олимпиадата, провеждащ се в Самсун, Турция, от състезателя на Великобритания Мохамед Али.

Боксьор номер 1 на България за миналата година пропусна отлична възможност да се класира за финала в категория до 52 кг и да получи директна виза за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото. Тайсъна от Кукорево обаче има още един шанс за участие в Бразилия. Той ще излезе срещу Брендан Ървин от Ирландия в мач за бронзовия медал на турнира. Победителят от двубоя също ще спечели квота за Игрите в Бразилия през август.

Загубата на Даниел от Мохамед Али е втора в битките между тях, тъмнокожият британец, който също е на 19 години, надигра боксьора от „Априлец” преди две години, на финала на европейското първенство за юноши старша възраст в Анапа, Русия.

Миналата година обаче, Асенов помете същия противник на финала на европейското първенство за мъже, което се проведе в Самоков.

Нищо не е приключило – Даниел е във форма, надигра двама съперници, докато се стигне до загубата от Мохамед Али, а има и още една възможност, освен тази в Турция, за олимпийска виза.

Най-добре е, разбира се, това да стане още в Самсун, в двубоя срещу ирландеца Ървин.

About the Author :