Даниел Асенов с титла и от шампионата в Сливен

4146406_620__1В неделя,4 декември, в Сливен завърши вторият кръг от Държавния личен и отборен шампионат по бокс за мъже. Поредна титла спечели европейският първенец  Даниел Асенов от БК „Априлец”/Бояджик/, разбил в боя за златното отличие Кирил Русинов с 3:0 съдийски гласа.

На ринга под Сините камъни Даниел игра в по-висока категория, до 56 килограма, както направи и преди няколко седмици, когато спечели титлата и при младежите.

До финалните срещи стигна и още един представител на „Априлец”/Бояджик/, Катин Асенов, по-големият брат на Даниел. Катин обаче отстъпи в решителния двубой на национала Елиян Димитров.

Боксов клуб  „Ямбол” класира за финалите на държавното първенство за мъже, втори кръг, един състезател. Това бе Георги Манов, състезаващ се в категория до 91 килограма. В битката за златния медал Манов отстъпи на представителя на домакините от Сливен Кристиян Димитров.

В държавното първенство за мъже, втори кръг, участваха близо 100 състезатели от 28 клуба. Първото място спечели клуб „Бокс за всички”, втори е „Сливен”, следван от НСА и ЦСКА.

About the Author :

Leave a reply