Даниел Асенов се размина с Олимпиадата в Рио, засега

638-397-daniel-asenov-v-sinioБез квота за Олимпийските игри в Бразилия това лято остана европейският шампион за мъже Даниел Асенов от „Априлец”/Бояджик/ след турнира в Турция, на който се разиграваха местата за европейците.

След като  Тайсъна от Кукорево загуби полуфиналния бой от квалификационния турнир за Олимпиадата, провеждащ се в Самсун, от състезателя на Великобритания Мохамед Али, той трябваше да слезе победен от ринга и в последния мач от квалификациите в Турция, срещу ирландеца Брендън Ъруин.

Въпреки че боят е бил изключително оспорван, с много малка разлика в точките, и тримата рефери дават победа за съперника на нашия състезател.
По данни на „Делник” ще има още един турнир, на който ще се разпределят и последните квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро, като там ще участват боксьори от всички континенти и мястото за Бразилия ще е само едно.

На завършилия турнир в Самсун имаше три квоти за боксьори от Европа до 52 кг, но сякаш нещо в последните седмици на подготовката при Даниел се обърка и сега той и треньорите му изпаднаха в много сложна ситуация.

About the Author :