Даниел Асенов се завърна със злато от Купа България

OLYMPUS DIGITAL CAMERAГолямата звезда на боксов клуб „Априлец”/Бояджик/ Даниел Асенов отново спечели златен медал от първенство на България. Игралият на Олимпийските младежки игри в Китай  тийнейджър от село Кукорево, община „Тунджа”, отвя съперниците си на ринга в Русе в турнира за Купа България.

В полуфиналния двубой в категория до 56 кг Даниел прати три пъти в нокдаун противника си, а на финалите Денис Емилов от „Светкавица”/Търговище/ не посмя да прекрачи белите въжета.

Имаше в битката за златните медали и представител на боксов клуб „Ямбол”. Георги Манов, който се състезава в категория до 81 кг, обаче загуби с 0:3 съдийски гласа от Кристиян Иванов от БК „Русе”.

Именно съставът на Русе стана отборен първенец за Купа България, втори е ЦСКА, трети столичният клуб „СТОРМ”. Тимът на „Априлец”/Бояджик/ се класира на шесто място.

Легендарният треньор Димитър Мутафов, основател на единствения селски боксов клуб в България, „Априлец”, каза за „Делник”, че е доволен от момчетата си. Клубът е имал и малшанс, тъй като борени дни преди първенството Хасан Неджибов е счупил ръка, а друг качествен боксьор, Стоян Иванов, е бил явно ощетен от съдиите в Русе.

Заради заетостта си в изборите, Димитър Мутафов е кандидат за депутат от Патриотичния блок, младежите на „Априлец” бяха водени в боевете на ринга от сина на легендата, Тодор Мутафов, който вече има достатъчно опит като треньор.

About the Author :