Даниел Асенов – пети на младежката олимпиада в Китай

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСъс сърдечни прегръдки, цветя и топлите думи „Гордеем се с теб!“ беше посрещнат на летище София олимпийския състезател по бокс Даниел Асенов от тунджанския клуб „Априлец“, с. Бояджик. При стъпването си на родна земя той бе приветстван от своя треньор Димитър Мутафов и от брат си – боксьорът Катин Асенов.

На олимпийската боксова сцена в Нанджинг, Китай, Даниел се класира на престижното пето място. Тежкият жребий отреди малкия Тайсън да излезе на ринга срещу шест от най-добрите млади боксьори в света, сред които и двукратен световен шампион от САЩ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПри пристигането си в България Даниел Асенов не скри разочарованието си от загубата, но изрази твърдата си убеденост, че ще продължава да се състезава със същата упоритост и стремеж към нови победи. Треньорът му – легендарният Димитър Мутафов, подкрепя този стремеж, защото е уверен в големия потенциал на своя състезател. Основания за това за изключителните постижения на младия кукоревски боксьор до сега – две пети места на световни шампионати, бронз, два пъти сребро и два златни медала от европейски първенства и множество републикански титли.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

About the Author :