Даниел Асенов е четвърти в класацията „Най-добър млад спортист на България” за 2016 г.

kolona 2Тунджанският боксьор Даниел Асенов беше класиран на четвърто място в класацията „Най-добър млад спортист на България” за 2016 г. През тази година състезателят на Боксов клуб „Априлец” спечели титла на купа „Странджа” и беше първия боксьор класирал се за олимпиадата в Рио и спечели първата си среща, но не успя да вземе медал.

В анкетата, която се организира от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg и S Media за 6-та поредна година Даниел събра 227 точки от вота на спортните журналисти. Церемонията се организира със съдействието на корпорация „Развитие“, веригата спортни магазини Sport Vision, на фирма Reaction и „Санта Марина“-Созопол, на Рай кетъринг и напитките XS.

Приза за 2016 г. с 378 точки спечели плувецът Антъни Иванов, който беше сребърен медалист от европейско първенство, на второ място с 341 точки остана състезателката по шортрек Катрин Маноилова, която спечели два бронзови медала на Зимните младежки олимпийски игри, а трети с 246 точки беше класиран Ангел Кодинов – кану-каяк.

About the Author :

Leave a reply