Даниел Асенов донесе купа „Странджа” в община „Тунджа”

DSC05020„Това е купата, за която се бият всички боксьори. Най-голямата награда на най-стария международен турнир по бокс и много се радвам, че успях именно аз да я взема”, това заяви победителят на Боксовия турнир „Странджа” и състезател на Боксов клуб „Априлец” Даниел Асенов, който по традиция след важно състезание идва в община „Тунджа”, за да покаже добрите резултати. С него бяха и треньорът Димитър Мутафов и брат му Катин, който също участва в турнира.

DSC05024„Надявам се тази година да е много успешна за мен, предстои ми европейско първенство за младежи до 22 години, после европейско първенство за мъже и след това световно първенство за мъже. Надявам се да се подготвя добре, да дам максимума от себе си, за да спечеля медали от тези големи първенства”, каза още носителят на купа „Странджа”.

DSC05031Треньорът Димитър Мутафов каза, че годината започва с голям боксов успех за Даниел и за БК „Априлец” и пожела на община „Тунджа” да има такива големи успехи като в бокса. Той припомни, че и миналата година Даниел е заслужил купата, но тази година още по-убедително я е спечелил. Той доказа, че е най-големият боксьор, макар и най-малък на години от 180 боксьори мъже от различни държави по света, подчерта треньорът. „Много се радвам за успеха на Даниел и благодаря на всички, които помагат това да се случи и обичат бокса”, каза още Димитър Мутафов.

DSC05034 DSC05037 DSC05043 DSC05044

About the Author :

Leave a reply