Даниел Асенов в челната петица на спортистите на България

oooКукоревският боксьор Даниел Асенов беше класиран на пето място в челната десетица на най-престижната спортна класация „Спортист на годината”. Журналистите, които определят победителите, му бяха дали 607 точки. Зад него останаха тенесистът Григор Димитров, алпинистът Боян Петров, състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева, състезателката по борба Тайбе Юсеин и спринтьорката Ивет Лалова.

Наградата му беше връчена от олимпийския шампион и легенда на бокса Петър Лесов. При представянето на Даниел Асенов беше припомнено, че той е европейски шампион в категория 52 кг при мъжете и че е бил европейски шампион при юношите и е обявен за боксьор на 2013 г.

“Искам да благодаря на всички журналисти, които гласуваха за мен. Да благодаря на господин Инински, на министър Кралев и най-вече на моите треньори Димитър и Тодор Мутафови”, каза Даниел Асенов, след като получи статуетката.

Неговото попадане сред петте най-добри спортисти на България е голям успех за спорта не само в община „Тунджа”, но и в цялата Ямболска област.

 

About the Author :