Дамски квартет атакува на изборите в Ямбол

 

241249_1922981828970_1772001_o2Четири дами образуват листата на партия „Движение 21” в Ямбол, чийто лидер в национален мащаб е популярната Татяна Дончева, която преди време се отдели от БСП и направи нова политическа формация.

Адвокат Стефка Въжарова е водач на ямболската листа за изборите за парламент на 5 октомври, след нея са Марина Петрова Ангелова, Жанета Господинова Господинова и Анелия Неделчева Димитрова, която също е адвокат.

Това си е дамски квартет и надали друга листа ще бъде с толкова женски чар.

До какви резултати обаче ще доведе този своеобразен политически матриархат ще се разбере след края на изборната нощ.

Най-популярната фигура в ямболската листа на партия „Движение 21” е Стефка Въжарова, която е председател на Адвокатската колегия в Ямбол, а от март тази година бе избрана и за председател на ямболската структура на Съюза на юристите.

Г-жа Въжарова не е политически изхабена, но попада в съперничество с играчи, които имат огромен стаж на изборния мегдан. Имат зад себе си и голям финансов ресурс и структури, докато край Тунджа партия „Движение 21” не се е чуло да има досега присъствие.

Добре е обаче да видим какво може един дамски политически квартет. Това вероятно ще освежи изборния пейзаж, имайки предвид ораторските способности на водача в листата Стефка Въжарова, а фактът, че лидерът на партията Татяна Дончева със сигурност ще прескочи до Ямбол.

А бившият депутат от БСП може да сдъвчи още за закуска Мая Манолова и Ангел Найденов заедно. И да се огледа за други опоненти…

About the Author :