Дабъл-дабъл за Стоян Петков във Варна, страхотна игра на Алан Арнет

00707553Един от най-стабилните баскетболисти на „Ямбол”, Стоян Петков, и в събота  10 февруари, при гостуването на „Черно море Тича”, не подведе треньора Иван Чолаков. Тежкото крило бе на терена 32 минути и постигна за това време респектиращ  дабъл-дабъл – 12 точки и 12 борби.

Изключително силно  е присъствието  на  американския  гард  Алан Арнет на паркета  в  зала „Христо Борисов”. 26-годишният състезател изигра пълни 35 минути / срещата бе с петминутно продължение/, което говори за чудесна физическа форма и за голямо сърце.

Алан Арнет наниза 23 точки и бе съвсем близо също до дабъл-дабъл, тъй като хвана 9 борби. Освен това той удари три чадъра на домакините  от  Варна, даде три асистенции и отне четири топки. При стрелбата от зоната за 2 точки  американецът  вкара  8 от 12 опита, от линията за наказателни удари бе точен при  7 от 9 опита.

Всичко това му отреди коефициент на полезно действие от 31 пункта и го направи играч на мача. Само 220-сантиметровият център на „Черно море Тича” Драган Тубак направи по-висок коефициент, той има 34 пункта в последния си мач с екипа на „моряците”, но в баскетбола е прието играч на мача да е състезател на победилия отбор, в случая това е „Ямбол”.

About the Author :