Гъшекланица в Ямболско заминава за 500 бона

3_1Гъшекланицата в село Маломир ще има нов собственик, след като частният съдия-изпълнител Ирина Христова обяви предприятието за втора публична продан.

Това стана на 30 май, а целта на процедурата е да се удовлетворят вземанията на община „Тунджа” и на Първа инвестиционна банка АД, като банката е присъединен взискател.

Цената, от която ще тръгне продажбата, е почти половин милион лева – 460 872 лв.

Имотът досега е бил собственост на софийската фирма „Палми груп” АД, за която някои източници твърдят, че е свързана със скандалния Людмил Стойков, съден преди години, заради източването, заедно с негови съратници, на над 7,5 милиона евро по програма САПАРД.

Поне до преди време, по фирмените регистри, и месопреработвателните компании „Родопа голд” и „Родопа мийт”, са били притежание на „Палми груп”, която на 30 юни би трябвало да се раздели напълно с Гъшекомплекса в село Маломир.

Площта на предприятието в землището на селото от община „Тунджа” е на площ 54 232 кв.м с обща застроена площ 8 732 кв. м.

Вътре влизат освен Гъшекланицата, също и склад за зърно, хладилна и складова база, кухня с работнически стол, трафопост, помпена станция, пречиствателна станция-командна зала и административна сграда.

Щом обаче се прави втори опит за продажбата на Комплекса за гушене и Гъшекланицата, интересът на бизнесмените към нея или е слаб, или цената им се струва висока и те чакат тя да падне.

About the Author :