Група „Сантимент” и една красива вечер в Синия салон на читалище „Съгласие”

IMG_9603С концерт на група ”Сантимент”, продължил над час и половина, с много носталгия и красиви емоции, премина вечерта на 11 февруари, четвъртък, в читалище „Съгласие”. В емблематичния Син салон на най-старата културна институция в Ямбол се развихри вокално-инструменталната група, основана миналата пролет, и не даде дъх на публиката от носталгични спомени и утрешни копнежи.
„Сантимент”, съставена от Георги Петров, йоника, ръководител на групата, Павел Карталаков, вокал, и Иван Петров-китара, показа какво е „старата гвардия” в ямболската музика, чрез много добре подбран репертоар, в който слушателите потънаха, и притихваха често, връщани към спомените за някоя уж стара любов.
И на Трифон Зарезан, и на Свети Валентин, отдадоха почит тримата музиканти, водени от „обещание за утре, със спомен за вчера”, ако цитираме част от думите на момичето, което бе в ролята на конферансие.
Павел Карталаков , Георги Петров и Иван Иванов изпълниха почти двадесет песни , без да направят нито една пауза, а това е изпитание дори за млади музиканти. Група „Сантимент” е от категорията на юношите старша възраст и това, което направиха в четвъртък в Синия салон показа, че музиката за тях е кауза. И огромно удоволствие, срещнало се с насладата от концерта от страна на публиката .
Хора от различни възрасти аплодираха „Сантимент”, която тръгна с парчета от по-далечни времена, които наричаме и стари градски песни, за да стигне и до хитове на „Диана експрес”, „Щурците”, „Сигнал” и Тони Димитрова.
И тримата от „ Сантимент”, ръководителят на групата Георги Петров, Павел Карталаков и Иван Иванов, са минали през голямата школа на ресторантските музиканти, там, където няма кой да ти спаси задника, защото всичко е на живо, а публиката е безмилостна.
В Синия салон на читалище „Съгласие” чаровно олиселите мъже демонстрираха не само че в сърцата им има още много страст, а и че знаят как да хванат слушателите си.
Затова и публиката бе действително част от концерта, а не група от прозяващи се мъже и жени, които постоянно си гледат мобифоните и бързат. На 11 февруари вечерта никой не бързаше – една любов си бе отишла, но друга може би идваше, така че някога и днес имаха своята хубава среща – чрез концерта на група „Сантимент”.
С първия им концерт за 2016 година, но не и последен, разбира се,защото тримата не оставиха съмнение, че са корави момчета и могат да свирят и пеят и до полунощ.
Или до „Евалла”, както казваха някога, когато действително всичко бе на живо.

Борислав Ненов

About the Author :