Грозни сцени в Ботевград, в епицентъра пак Карон Джонсън

Джонсън“Балкан” победи „Ямбол” с разлика от 37 точки, но мачът, игран тази вечер в Ботевград, няма да се запомни с резултата, а грозните сцени, получили се в залата на „зелените”. Главно действащо лице, както обикновено, е бил американецът Карон Джонсън, който е дисквалифициран в 23-та минута, след като влизат в разпра с гарда на домакините Мартин Маринов. Дотога нашият тим изостава вече чувствително, но полувремето „Балкан” води с 15 точки. След разправията между Джонсън и Мартин Маринов, почва скандалът на нашето тежко крило с реферите. Десет минути Карон седи в центъра на терена, в знак на протест срещу решението за дисквалификацията му. Нещата напълно излизат от контрол и с големи кандърми старши треньорът на „Ямбол” Радионов успява да изведе чернокожия баскетболист от терена, при което Джонсън не пропуснал да отправи закана към един от съдиите, а след това да изрита един стол от отборната скамейка.

За да е всичко още по-лошо, баскетболистите на „Ямбол, които са на резервната скамейка, са дисквалифицирани също, тъй като по време на разправията между Джонсън и Мартин Маринов са влезли на игрището. В крайна сметка „жълто-сините” доиграват мача с четирима състезатели на терена. При такава ситуация огромната разлика в резултата – 105:68, няма защо да учудва.

В игра са останали Тони Бърнас, Тейлър Лейсър, Костадин Маршавелски, Мартин Дурчев и Стоян Петков, в края на третата четвърт централният ни нападател излиза за пето лично нарушение.

Състезателят на” Балкан”  Николай Маринов също получава дисквалификация, защото влиза в игрището.

Явно разговорите, проведени от Иван Чолаков с Карон Джонсън, не са дали особен резултат, и иначе много класният американец така и си и прави каквото му скимне по време на игра. А и не само по време на игра.

Най-резултатен за „Ямбол”е Лейсър с 22 точки, следван от Стоян Петков с 17 точки и Тони Бърнас с 10.

Павел Маринов и Мартин Маринов вкарват съответно по 17 и 19 точки за Ботевград, още трима техни съотборници имат повече от 10 точки.

 

 

About the Author :