Гроздан Иванов, водач на листата на „Атака”: Имаше явен купен вот от ДПС на изборите в Ямболска област

150“Не искаме човек като Илия Илиев да бъде фактор в ямболската политика”, заяви в четвъртък на пресконференция водачът на ПП „Атака” на предсрочните парламентарни избори Гроздан Иванов.

„Имаше явен купен вот на ромите от страна на Илия Илиев на изборите”, заяви още Гроздан Иванов и даде пример със седма секция в родния му град Стралджа. В нея на 5 октомври 119 от стралджанските роми пуснали бюлетината на ДПС, а на предходните избори, тези за евродепутати, в същата секция нямало нито един глас за ДПС.

Ръководството на „Атака” в Ямболска област заяви още, че ще протестира и ще иска промени в избирателната система и в разпределянето на гласовете.

„В София трябва да чуят, че Ямбол няма да остави така нещата”, каза още Гроздан Иванов, визирайки депутатския мандат на Илия Илиев от ДПС.

Пред „Делник” в сряда водачът на листата на „Атака” съобщи, че олигарх от Стралджа е давал на ромите торби с брашно, което също е категоричен факт за купения вот на смуглия етнос.

Най-силен резултат в национален мащаб атакистите постигнаха именно в Ямболския избирателен район. Те са и третата политическа сила в региона на предсрочните парламентарни избори от 5 октомври. Това представяне на ямболските съратници на Волен Сидеров в продължение на няколко дни поддържаше увереността им, че Гроздан Иванов влиза в Народното събрание. Дори на два пъти в централата на националистическата партия в столицата съобщавали на водача на ямболската листа, че той ще е депутат. В крайна сметка свирепото преливане на гласове към ромския номер 1 в подреждането на ДПС за нашия избирателен район, прати него в парламента.

Вече и ЦИК днес обяви разпределението на мандатите и картината е такава, каквато и „Делник” я съобщи, позовавайки се на изявление на депутат от ГЕРБ от вторник.

БСП, въпреки че загуби за пореден път парламентарните избори от партията на Бойко Борисов, получи 2 мандата, ДПС един, ГЕРБ също 1.

Ямболската „Атака” не издава засега дали и какви точно протести ще организира в града ни, вероятно се чакат указания от лидера на партията Волен Сидеров, който надали ще се примири лесно с факта, че в родния Ямбол има за първи път в историята народен представител от ДПС.

About the Author :