Грип прати Ангелина на второ място

аниAНедоизлекуван грип попречи на ямболската лекоатлетка Ангелина Георгиева да даде максимума от възможностите си, но въпреки заболяването тя финишира като вицешампионка на 400 метра. Пред състезателката на лекоатлетически клуб „Тунджа” пресече линията по-голямата с една година представителка на „Берое” Евгения Михайлова.
Старозагорката бе най-бърза и в сериите, пробягани от нея за 60,03, докато Ангелина даде резултат 62,53, но спечели своята серия.
Във финалното бягане миналогодишната шампионка на България на 400 метра и при девойките младша възраст, и при тези от старшата, подобри значително резултата си-61,01, но съперничката и от „Берое” отново бе стабилна и даде 60,06 секунди. На държавното първенство за девойки старша възраст, провело се в Добрич, за медалите в дългия спринт спориха 16 състезателки.
Заслужилият треньор Йордан Атанасов е много доволен от представянето на Ангелина Георгиева, която е преодоляла, доколкото това е възможно, здравословния си проблем и донесе един от медалите за ЛК „Тунджа”.

About the Author :