Грипната епидемия едва ли ще се размине

0000211480-article2

инспектор д-р Ангел Кунчев пред TV7. Той обясни, че все още няма достатъчно данни за заболеваемостта в страната заради двете празнични седмици – не може да се направи пълна статистика за отсъстващите деца от учили


Почти всяка година има грипна епидемия. Надали тази година ще се размине. Трябва да видим какво става в Европа, обясни Кунчев. По негови думи грипната вълна най-често и идва от Западна Европа, но и оттам все още не постъпват достатъчно данни заради почивните дни.
ще и хората, които са в болнични.

Следващата седмица по това време ще има по-ясни данни. Търсенето на медицинска помощ се  е повишило, но все още не е в степен характерна за грипна епидемия, заяви Кунчев.

За момента у нас няма повишаване на заболеваемостта, която да наложи обявяването на грипна епидемия. Клиничната картина не е по-различна от предходни години, каза д-р Ангел Кунчев. Той успокои, че за сръбски вирус убиец не може да се говори.

Той обаче беше категоричен, че болестта не бива да се подценява. Симптомите, при които трябва да потърсите лекарска помощ, са обща отпадналост, повишаване на температурата и главоболие.

About the Author :