Гранични полицаи откриха с газ-анализатор 20 незаконни имигранти на ГКПП-Лесово

1605312Гранична полиция откри 20 нелегални мигранти чрез газ-анализатор на ГКПП – Лесово. Във вторник – 31 май, в 9.30 часа на ГКПП – Лесово за влизане в страната пристигнал товарен автомобил, управляван от 60-годишен турски гражданин. Тирът бил натоварен с трактори.  Дежурният граничен полицай извършил проверка с газ-анализатор, при която били отчетени завишени стойности на въглероден двуокис с товарния отсек. Последвал оглед на камиона, при който било установено, че пломбажното въже е срязано и съединено с игла. При проверката на товарното помещение граничните полицаи открили до тракторите 10 незаконни имигранти  без документи за самоличност, по техни данни сирийци. Шофьорът и имигрантите са задържани.
Вчера на ГКПП-Лесово граничните полицаи задържали други 10 незаконни имигранти – с афганистански паспорти. Нелегалните пътници са открити с газ-анализатор в товарен автомобил „Рено“ с румънска регистрация.
През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили  опити за нарушение на границата на общо 215 имигранти. 62 от тях са се опитали да влязат незаконно от гръцка територия в района на ГПУ-Ново село, но са били засечени с термовизионни устройства и след като са видели нашите патрули,  са се върнали обратно. За случаите са уведомени гръцките власти. Граничните полицаи на българо-турската граница са предотвратили опитите за нарушения на границата на други 155 имигранти.

About the Author :