Гранични полицаи задържаха десет сирийци и каналджията им край Воден

0000258926-article2На 14 февруари към 22.15 ч., при обход на гранична  пирамида близо до с. Воден, граничните полицаи на Гранично полицейско управление – Болярово забелязали следи от преминаване на хора. Веднага била сформирана оперативна група и в хода на започналите оперативно-издирвателни действия, в района на селото,  униформените задържали група от чужди граждани –  мъж, 5 жени и 4 деца, идентифицирали се като граждани на Сирия. Заявили, че са преминали държавната ни граница организирано. При продължилото издирване, на 50 метра източно от мястото на засечената група, граничните полицаи открили и задържали българския гражданин В. Й.  /49г./ от Хасково.  Установено е, че  на 13 февруари той законно е напуснал страната ни през ГКПП – Капитан Андреево и до момента на задържането му не е констатирано официално влизане у нас  през ГКПП.
Чуждите граждани не са оказали съпротива, не са пожелали и да бъдат уведомени съответните консулски служби в страната, те са настанени в  помещения за настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово.
Продължава работата за установяването на съпричастността на задържания български гражданин към случая в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на районната прокуратура в Елхово.

 

About the Author :

Leave a reply