Гражданският съвет готов, чака благословия от София

sds_logoСлед много дълги приготовления, Гражданският съвет към Реформаторския блок в Ямбол е готов. Това научи „Делник” от лидера на СДС в областта Атанас Димов.
Хората, които ще участват в Гражданския съвет, чиято функция е да бъде нещо като втори мозъчен тръст на реформаторите, били ясни, ала имената им са изпратени в столицата и трябва бъдат благословени от централното ръководство.
Председателят на СДС Атанас Димов избегна да повдигне завесата кои личности от града влизат в Гражданския съвет, но се зарече, че до 10-15 дни те ще бъдат обявени и ще излязат на светло.
От сигурен източник „Делник” разбра, че Гражданският съвет е правен по квоти. На БЗНС с председател в национален мащаб роденият в Кукорево Николай Ненчев се полагали две места, но земеделците нямали такъв ресурс и едното им място преминало към партията на Меглена Кунева. По този начин квотата на Движение „България на гражданите” скочила на четири души.Същият източник каза за „Делник”, че Гражданският съвет трябвало да бъде завършен като имена на 21 януари, но до последно трескаво се търсели желаещи да влязат в него ямболии.

About the Author :