Граждани доказаха силата на доброто

ch 1Граждани, организирани във фейсбук групата за взаимопомощ  „Ямбол не сте сами”, за да творят добро и да помагат, доказаха каква е силата на доброто.

За отрицателно време те алармираха за бедстващо семейство с две деца, чийто апартамент е изгорял, и се организираха, за да окажат спешна помощ на пострадалите. Благодарение на тях проблемът стана видим и за медиите, които го показаха в национален ефир и помощта започна да се мултиплицира. Отделен въпрос е, че в година на избори веднага се намериха партии, които „лапнаха” идеята и се възползваха, за да трупат рейтинг, но животът е шарен, хората са различни и правят нещата така, както ги разбират.

ch 2Това не обезкуражава доброволците и те продължават да увеличават идеите си за благотворителни каузи и за помощ и в момента работят по още 6 кампании.

Същите доброволци от групата са поставили пет автоматизирани хранилки за животни в Ямбол и призовават хората, ако могат да помагат с храна, като дори събират жълтите и стотинки и ги пращат, за да може да се пълнят хранилките.

През миналата година в кампанията „Вземи ме, стопли се” те поставиха по дърветата топли зимни якета, за хора, които се нуждаят от тях.

ch3Дариха над 500 книги на библиотеката на с. Джинот, помогнаха на жена, чиято къща изгоря в пожар, сториха и много други добри дела.

Най-новите им кампании са „Абитуриенти 2019” за набиране на дрехи за абитуриенти, които нямат възможност да си позволят такъв разход. Те ще осигурят и коли, фотографи, фризьорски салони и др., като призовават всеки, който иска, да се включи с каквото може.

ch 4Другата им кампания е „ Да запазим българската история за идните поколения”, в която всеки, който има книги с военна тематика, снимки, медали, военни прибори и други военни принадлежности може да се свърже с тях и да ги дари, за да бъдат предадени на Музея на бойната слава в Ямбол.

Веруюто на доброволците от групата „Ямбол не сте сами” е: „Винаги избирайте да помагате, а не да наранявате, да прощавате, а не да презирате, да бъдете упорити, а не да се отказвате, да се усмихвате, а не да се мръщите, да обичате, а не да мразите…
Защото това, което има значение, не е какво сме купили, а какво сме изградили,
не е какво имаме, а какво сме споделили, не е какъв успех сме постигнали, а каква е нашата значимост. Живейте живот, който си струва! Правете добри дела, защото точно те носят щастие!”, а също и думите на Джони Уесли: „Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете!”

А делата им и желанието и енергията им да помагат доказват и смисъла на красивите думи.

 

About the Author :

Leave a reply