ГПЧЕ награди победителите в „Лингвистично кенгуру”

DSC03706aНа специално организирана церемония Гимназията с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов” награди победителите в Международния конкурс „Лингвистично кенгуру”. Наградите обяви директорът на училището Йордан Милков, а зам.-кметът на община Ямбол Илиана Бицова ги връчи на победителите. Учениците на НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Рени Николова, Елица Стефанова, Неделчо Давидов и Рафаела Фотева, бяха окупирали всички награди във възрастовата група III – IV клас. Във втората група V- VI клас победителите са от СОУ „Св. Климент Охридски” – Цветана Неделчева, Недко Метков и Лияна Танева. В другите две възрастови категории VII – VIII и IX – X клас победителите са все от ГПЧЕ – в по-малката възрастова група са Мария – Антоанета Вангелова, която е постигнала и най-високия резултат – 195 т. от 200 възможни, Иван Асен Енчев и Ели Василева, а в по-голямата – Калин Динев и Мария Хаджиева.

Церемонията съвпадна и с организирания Ден на ученическо самоуправление, който е традиция за училището. За директор на гимназията беше избрана Александра Дичева от 11 „а” клас, за помощник-директор по учебната дейност – Камелия Кирова от 9 „а” клас, за помощник-директор по административната и стопанската дейност – Димитър Димитров от 8 „б” клас, за педагогически съветник – Мария-Антоанета Вангелова от 8 „в” клас. За ръководен екип на училището са избрани учениците, които имат най-добрите постижения през учебната година и са допринесли за издигане авторитета на гимназията. Най-малкият учител по математика беше петокласникът Християн Вътев. Уроци по английски език изнесоха Димитър Димитров, Дарина Дончева и Пламен Драгнев от 8 „б” клас; по математика от Християна Георгиева от 10 „а” клас и Иван Божилов от 11 „б” клас; по география и икономика – Татяна Гюнкина от 11 „б” клас; по информационни технологии от Кристин Димитрова от 12 „а” клас; по изобразително изкуство от Денис Бояджиев от 10 „б” клас.

DSC03721aДиректорът за един ден Александра Дичева сподели, че разменените роли са й помогнали да разбере колко е трудна и отговорна професията на директора и учителя и да започне още повече да я уважава.

На церемонията беше оповестено, че новият училищен омбудсман е Александрина Господинова от 11 „а” клас, а заместник – омбудсман е Елица Стоичкова от 11 „в” клас, които встъпват в длъжност от 9 май. Предишният училищен омбудсман Теодора Доненчева приключи своя мандат, защото вече завършва училището. Директорът Йордан Милков припомни, че тази институция съществува в гимназията от 2007 г. досега без прекъсване.

DSC03712aАлександрина Господинова сподели за „Неделник”, че вижда ролята си на омбудсман да бъде справедлив съдник – да защитава правата на учениците в гимназията, но и да съблюдава за спазването на техните задължения.

 

 

 

DSC03716aДиректорът Йордан Милков представи и новият член на Националния съвет на децата – Анжелина Минчева от 10 „а” клас. Тя е избрана за двегодишен мандат и ще представлява и защитава правата на децата от цялата Ямболска област. Той уточни, че тя е преминала през национален избор и припомни, че вече три мандата по две години винаги техен ученик е представлявал Ямболска област в Националния съвет на децата.

 

 

About the Author :