Готовност за новата учебна година

12.9.2014 003Всички учебни заведения на територията на област Ямбол са в готовност за успешен старт на новата учебна 2014-2015 г. Това стана ясно от срещата на областния управител инж.Николай Пенев с началника на Регионалния инспекторат по образование Пенка Илиева.

На 15 септември за пръв път прага на училището ще престъпят 1 268 ученика в 61 и половина паралелки, разпределени в 30 училища. Учениците от 1 до 12 клас в Ямболска област са общо 13 697, като те ще се обучават в 641 и половина паралелки.

Една от най-важните теми, обсъдени в разговора на областния управител с началника на инспектората по образование, бе за хода на ремонтните дейности в общинските и държавни учебни заведения (училища и детски градини). Въпреки продължаващите и в момента мащабни ремонти, уверенията са, че остават предимно довършителни дейности, които няма да попречат на учебния процес.

Държавата, чрез Министерство на образованието и науката, е осигурила близо 900 000 лв. за ремонт и обзавеждане на държавните училища в област Ямбол.

За обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в областта, общините ще вложат близо 7 млн. лв., осигурени чрез различни финансови източници (в това число европейски проекти, фондове за енергийна ефективност, публичната инвестиционната програма и др.).

В края на срещата, областният управител инж.Николай Пенев изрази надежда за успешна и ползотворна учебна година, както за преподавателите, така и за учениците в Ямболска област.

 

About the Author :