Готови за училище

DSC04732Те познават всички букви, могат да смятат, посочват без грешка родния град, родината, столицата. Изреждат дните на седмицата, годишните времена, месеците. Разпознават домашните и питомните животни. Пеят песни, декламират стихове, чудесни артисти са  и участват с огромно желание в драматизации на приказки. Невероятни са! И добре знаят, че са готови за постъпване в първи клас. Доказаха го с едно богато и красиво тържество пред родителите, пред гостите, между които Мария Толева, зам. кмет и Веселина Шикова, учителката от СОУ  ”П.Яворов”, която ще поеме групата в първи клас. Подготвителната група при ЦДГ”Здравец” получи заслужени ръкопляскания за старанието, за уменията, за показаните знания.

DSC04725Получи и поздравленията от останалите групи в детската градина. Топло и вълнуващо беше словото на директора Живка Илиева, която благодари на учителския екип, на децата и на родителите  за поредния щастлив випуск, който тръгва уверено по  пътя на знанието. Всяко връчено Свидетелство за завършен етап на обучението в детската градина беше съпътствано с пожелания към децата, които отвръщаха с неподправена обич и цветя. „Не забравяйте родната детска градина и учителките, които ви дадоха първите и най-важни познания! Бъдете жизнерадостни, бъдете ученолюбиви!” пожела на малките и Мария Толева, зам.кмет на общината като преди това поднесе поздравления за празника от името на кмета Митко Андонов.

DSC04713Много мило прозвуча обръщението на г-жа Шикова, която изрази своята гореща благодарност към екипа на детската градина подготвил толкова добре децата за училище.

DSC04710Празникът приключи с радост и с мъничко тъга. Децата затвориха първата страница от своето обучение. И вече гледат уверено към следваща, където ги очакват сериозните знания, където се сбъдват мечтите. На добър път!

DSC04707 DSC04695

About the Author :